Ispis
PDF

Projekti

Autor Administrator on .

Međunarodni centar za djecu i omladinu „Fortis“ zajedno sa organizacijom „Hilfe von Mensch zu Mensch“

Autor Centar Fortis on 09 Januar 2012.

Kao jedan od prvih projekata naše organizacije jeste zajednička saradnja sa organizacijom „Hilfe von Mensch zu Mensch“ (Pomoć čovjeka čovjeku) iz Minhena...

Centar „Fortis“ je ovom saradnjom dobila međunarodni karakter a i bila je jedan od učesnika na „Balkantage 2011“ (Dani Balkana) koji su se održali u novembru 2011. godine u Minhenu. Želimo i dalje nastaviti saradnju, a ove godine cilj nam je predstaviti se sa običajima i muzikom iz Bosne i Hercegovine i sa muzikom iz Njemačke, gdje se ne može izbjeći Ludwig von Beethoven, jedan od utemeljivača klasične nenadmašive muzike.

 

Dio akcije „Paketići za sve 2011“

Autor Centar Fortis on 09 Januar 2012.

Kako se vrijeme podjele paketića bliži, tako je i naša organizacija bila dio toga. U akciji Udruženja altruista „DOBRO“ obradovali smo, jednim dijelom, djecu iz čitave Bosne i Hercegovine. Ova akcija se već peti put organizuje za djecu iz socijalno ugroženih porodica...

 

Na priredbi 24.12.2011.u Domu armije BiH u Sarajevu , djeca su uz dodjelu paketića mogla uživati u zabavnom programu i druženju sa volonterima, kao i ostalim učesnicima priredbe. “Ovo mi je najljepši dan u životu”, sa oduševljenjem je izjavio jedan od mališana.

U dosadašnje 4 akcije podijelili su preko 6000 paketića za djecu iz raznih gradova širom BiH: Zvornik, Lukavac, Vitez, Popov Most, Kupres, Sarajevo, Zavidovići, Stolac i Istočno Sarajevo.

Share