WILLKOMEN

AUF DER SEITE VON ZENTRUM FORTIS

FORTIS ist eine Nichtregierungsorganisation, deren primäres Ziel ist Kinder und Jugendliche zusammenzubringen, die sich mit kulturellen, sozialen und wissenschaftlichen Arbeit befassen.

Drucken
PDF

Centar „Fortis“ u budžetu za 2012.godinu

Geschrieben von: Centar Fortis am .

Dana 29.12.2011. godine, u sali za sjednice Općinskog vijeća Jablanica, sa početkom u 9:00 sati održana je 29. Sjednica Općinskog vijeća Jablanica...

Ova sjednica jeste važna za Centar „Fortis“ jer je toga dana usvojen rebalans budžeta Općine Jablanica za 2011.godinu i budžet za 2012.godinu.

U budžetu za 2012.godinu našao se i Centar „Fortis“ koji je kao nevladina organizacija dobio 1.500 KM, na prijedlog Kluba vijećnika SDA, koje će se davati u vidu mjesečnih tranši.

Mala škola klavira koja djeluje unutar Centra „Fortis“ ovim je priznata u Općini Jablanica i pokazat će se kako je ulaganje u znanje omladine i njihovo obrazovanje, a time i u njihovu budućnost, investicija koja ne može propasti.

Vijest možete pogledati na ovom linku : http://www.jablanica.ba/ba/component/content/article/34-opcinsko-vijece/286-usvojen-budzet-jablanica.html

Detaljnije:

Već duže vremena postojala je ideja za osnivanjem škole klavira, ali tek prošle godine u septembru 2011.godine naša organizacija je prošla i proceduru registracije. Mala škola klavira je do tada bila samo kurs kroz druge NVO u Jablanici. Ova mala općina posjeduje djecu, omladinu, talente, u koju treba ulagati, a kao Centar se možemo smatrati sretnima jer smo ušli u Budžet za 2012.godinu kao novoosnovano aktivno udruženje. Naravno, i pored tih mjesečnih tranši apliciramo i na druge projekte koji će nam pomoći u realizovanju drugih aktivnosti.
Omladina i djeca su samo jedan vid pomoći u rješavanju problema kulture u BiH, ali važan.

Share

Medijski partneri