WILLKOMEN

AUF DER SEITE VON ZENTRUM FORTIS

FORTIS ist eine Nichtregierungsorganisation, deren primäres Ziel ist Kinder und Jugendliche zusammenzubringen, die sich mit kulturellen, sozialen und wissenschaftlichen Arbeit befassen.

Drucken
PDF

IT TRENING U KONJICU

Geschrieben von: Centar Fortis am .

Helsinški parlament građana Banja Luka i Fondacija Cure su organizovali dvodnevni "IT trening - virtuelni i stvarni aktivizam" 15. i 16. marta u Konjicu, u hotelu Garden City.
Trening je bio namijenjen organizacijama civilnog društva i lokalnim medijima s ciljem njihovog povezivanja i budućeg zajedničkog djelovanja na polju promocije i zaštite ljudskih prava.

Sam trening je bio zamišljen kao usavršavanje znanja i vještina u primjeni novih informaciono-komunikacionih tehnologija, ali i kao baza za apliciranje za mini grantove koje će Helsinški parlament građana i Fondacija Cure dijeliti učesnicimaa treninga koji dostave projektne ideje za zajedničke akcije koje treba da rezultiraju povećanjem vidljivosti marginalizovanih grupa u našem društvu i konkretnim pomacima u praksi.

Krajnji cilj samo treninga jeste, da se, putem upotrebe novih medija i zajedničkih akcija nevladinih organizacija i medija, utiče na relevantne vlasti da sistemski i kontinuirano rješavaju goruća pitanja i probleme različitih marginalizovanih i ranjivih grupa u BiH.

Zahvaljujemo se Azemini Baljeti ispred "NGG CD Volonteri i prijatelji Konjica", koordinatorici treninga na ovakvom pozivu i nadamo se skorijoj saradnji.

 

Slike možete pogledati u GALERIJI ili na FACEBOOK stranici.

Share

Medijski partneri