WILLKOMEN

AUF DER SEITE VON ZENTRUM FORTIS

FORTIS ist eine Nichtregierungsorganisation, deren primäres Ziel ist Kinder und Jugendliche zusammenzubringen, die sich mit kulturellen, sozialen und wissenschaftlichen Arbeit befassen.

Drucken
PDF

„Let´s do it – očistimo zemlju za 1 dan“ - za najmlađe

Geschrieben von: Centar Fortis am .

U srijedu, 22.8.2012. će u PARKU Jablanice u 18:00 biti predstavljen projekat „Let´s do it – očistimo zemlju za 1 dan“ - za najmlađe. Molimo svu zainteresovanu djecu da dođu u park kako bi se uz crtanje i druženje što bolje upoznali sa projektom i vrijednostima koje priroda pruža. Prezentaciju će organizovati radna grupa za razvijanje svijesti na lokalnom nivou.

Pratite nas na Facebook-u ili na stranici oficijelnog zvaničnog partnera i realizatora projekta za općinu Jablanica – Centar Fortis.

Za neupućene - šta je to: „Let´s do it – očistimo zemlju za 1 dan“?

Akcija čišćenja u Bosni i Hercegovini pod nazivom „Let´s do it – očistimo zemlju za 1 dan“ najveća je akcija u poslijeratnoj historiji BiH posvećena prvenstveno čišćenju ilegalnih deponija smeća u jednom danu, ali i čišćenja zelenih površina i drugih prirodnih vrijednosti, odnosno zaštićenih područja. Akcija se planira sprovesti na teritoriji čitave Bosne i Hercegovine, pa tako i na području naše lijepe Jablanice, u nedjelju, 9. septembra/rujna 2012. godine, sa početkom u 11 sati. Molimo građane da se odazovu u što većem broju i da uz lijepo druženje (i uz pjesmu) pokažemo da MI to možemo.


Ciljevi akcije:


1. Napraviti upotpunjeni registar svih ilegalnih deponija smeća;

2. Uključiti što veći broj volontera i volonterki (što smo i mi sami);

3. Ukloniti iz prirodnog okruženja što veću količinu smeća;

4. Podići svijest i edukovati javnost o zaštiti životne sredine i okoliša;

 

Međunarodni centar za djecu i omladinu  

„FORTIS“   

Share

Medijski partneri