WELCOME

to the web page of CENTRE FORTIS

FORTIS is a non-governmental (NGO) organization whose primary goal is to stand up bringing children and youth together that deal with cultural, social and scientific work.   


Print
PDF

Omladinski susreti kroz klasičnu glazbu II

Written by Centar Fortis on .

U subotu 1.4.2017. godine, održani su drugi "Omladinski susreti kroz klasičnu glazbu" koju je realizirao Međunarodni centar za djecu i omladinu "Fortis" iz Jablanice...

Set aktivnosti (glazbene radionice, zajednički koncert) uključivao je učenje, diskusije, prezentacije, razmjene dosadašnjih iskustava. Projekt je fokusiran na susretima između mladih kroz učenje i sviranje na klaviru, a sve u svezi sa daljnjim unapređenjem kulturnog života jedne (obje) lokalne zajednice i grada. Ovo je također jedan jedinstven projekt koji zajedno sa klasičnom glazbom, kao najvećim stupnjem muzike, muzičkim radionicama, zajedničkim koncertima, može utjecati na kulturnu razinu građana jedne lokalne zajednice, grada i društva. Kroz ovaj projekt došlo je do afirmiranja djece i omladine koja u sebi već imaju i talent i volju i želju za sviranjem, a time je i njihovo znanje uvećano duhom klasičkih virtuoza poput: Beethovena, Mozarta ili Tschaikovskog.

Mladima iz općine Jablanica i grada Mostara pruženo je osnovno znanje iz područja klasične glazbe, znanje o kompozitorima čija djela izvode, znanje o povijesti i građi glasovira kao i iskustvo javne izvedbe muzičkih djela.

Na susretima su nastupali: poznati pijanist Bartolomej Stanković sa učenicima Male škole klavira iz Jablanice. Susreti su održani u prostorijama Muzičkog centra Pavarotti u Muzičkoj školi I i II stupnja u Mostaru. Na susretima su nastupali i polaznici Muzičke škole I i II stupnja na instrumentima: violina, gitara, glasovir, harmonika, flauta.

Ovo je projekt koji sufinancira Federalno ministarstvo kulture i športa/sporta i Općina Jablanica (Vijeće mladih općine Jablanica) već drugu godinu.

 

Share

Medijski partneri