WILLKOMEN

AUF DER SEITE VON ZENTRUM FORTIS

FORTIS ist eine Nichtregierungsorganisation, deren primäres Ziel ist Kinder und Jugendliche zusammenzubringen, die sich mit kulturellen, sozialen und wissenschaftlichen Arbeit befassen.

Drucken
PDF

ADRA - podjela paketića 2018. godine

Geschrieben von: Centar FORTIS am .

Zajednički projekat između ADRA BiH i Međunarodnog centra za djecu i omladinu „Fortis“ nastavlja se i ove sedme godine po redu. Paketići koji su došli iz Savezne Republike Njemačke se pakuju tokom cijele godine u školama i dječijim vrtićima i namijenjena su upravo djeci sa Balkana. U Općini Jablanica paketići su podijeljeni kako u gradu tako i u okolnim selima Lug, Djevor, Sovići, Doljani a nekoliko i u Općini Prozor-Rama...

Ovi paketići se čekaju svake godine i djeca koja ih svake godine dobijaju čekaju već novu. Bojice, olovke, teke, sveske, igračke, sve su to stvari koje donose veselje na lica ove djece. (Nekoliko slika u prilogu) Članovima Centra Fortis, a posebno Sadeti i Muhamedu Čiliću hvala na neiscrpnoj želji i volji da se ode po paketiće prema Sarajevu po nepročišćenom putu. Sretnu i uspješnu radnu Novu 2019. godinu želi Međunarodni centar za djecu i omladinu „Fortis“ iz Jablanice.

Slike možete pogledati na FB stranici Centra FORTIS.



Share

Medijski partneri