Dobrodošli

na web stranicu Centra FORTIS

Fortis je ustanova kojoj je prvenstveno cilj da se zalaže za okupljanje djece, omladine i starijih koji se bave kulturnim, društvenim i znanstvenim radom.


Ispis
PDF

LET`S DO IT JABLANICA – Očistimo zemlju za jedan dan

Autor Centar Fortis on .

Ove godine akciju čišćenja označile su dvije aktivnosti u našoj maloj i lijepoj općini Jablanica – predavanjem učenicima i aktivnim čišćenjem u gradu 22.4. i 29.4.2016. godine. Prezentacija samog projekta izazvala je interesovanje kod srednjoškolaca.

Proteklih 5 godina Međunarodni centar za djecu i omladinu „Fortis“ trudi se da projekat zaživi i postane prepoznat. Zahvaljujući dobrim snagama akcija čišćenja i obilježavanje Dana planete Zemlje proteklo je zadivljujuće pozitivno. Smatramo da je podjednako bitno da je i naša okolina čista kao i naša vlastita kuća. Misleći na svoje okruženje možemo učiniti neku promjenu. Tokom ovih 5 godina bilo je dosta snaga koje su pripomogle da se očuva priroda čistom, te se ovim putem zahvaljujemo svima koji su itekako pridonijeli pa čak i osmijehom i pogledom u prirodu da ovaj projekat opstane. Ove 2016. godine zahvaljujemo se volonterima Centra „Fortis“ Lejli Kukić, Najdi Klepo, Nađi Zahirović, Riadu Čiliću, Amini Mešić, Sabini Hadrović, kao i JU Srednjoj školi sa direktoricom Sabinom Palić, profesorima Nihadom Širićem i Esadom Šubarom i učenicima iz Ia i IUT: Erni Vule, Đani Letić, Ilhani Đelmo, Nejri Sefer, Adnanu Šćuku, Ademiru Šćuku, Farisu Tasovcu, Sinanu Husrepu, Adnanu Konjariću, Nedimu Baljiću, Adelisi Čilić, Vedadu Letuki, Selmi Behrem, Ilvani Krečinić, Belminu Klepo, Andrei Stojanović, Sari Jusupović, Lejli Vila, Hani Mešić, Ajli Osmić, Edinu Letiću, Edinu Zahiroviću, Admiru Neziriću, Enisu Zukiću, Belminu Begoviću, Danijelu Ćavaru, Almiru Kovačeviću.

U akciji čišćenja učestvovalo je 37 ljudi, a lokacija je bila čišćenje igrališta Srednje škole i bliža okolina iza iste.
Pozivamo sve da se pridruže akciji i u skorijem periodu, a kao nadahnuće za ovu akciju ostavljamo citat Johanna Wolfganga von Geothea: „Priroda je jedina knjiga koja na svim listovima nudi mnogo sadržaja.“
Međunarodni centar za djecu i omladinu „Fortis“ – općina Jablanica
Share

Medijski partneri