Dobrodošli

na web stranicu Centra FORTIS

Fortis je ustanova kojoj je prvenstveno cilj da se zalaže za okupljanje djece, omladine i starijih koji se bave kulturnim, društvenim i znanstvenim radom.


Ispis
PDF

BUDIMO PLEMENITI I VRATIMO OSMIJEH NA DJEČIJE LICE

Autor Centar Fortis on .

Pod pokroviteljstvom Udruženja "ADRA" a u organizaciji Međunarodnog centra za djecu i omladinu "Fortis" i Dnevnog centra Jablanica podijeljeno je 27.12. i 29.12.2014. ukupno 80 paketića. Ni ove godine članovi "ADRE" nisu zaboravili svoju djecu širom Bosne i Hercegovine.

Da su djeca bila prijatno iznenađena svakim darom unutra, pa i slatkišima, čije su nečije ruke dugo i sa ljubavlju pakovale, moglo se osjetiti na samim licima mališana. Učenici od 3 do 16 godina dobili su i potrebnu opremu i pribor koji će im pomoći pri njihovom daljnjem školovanju. Svaki paketić bio je obdaren i toplim zimskim čarapicama koje će učenici vrlo rado obući u 2015. godini jer očekuju da će njihove ruke dodirnuti snježne pahuljice.
Među učenicima je bilo djece jako teškog socijalnog statusa koja svaki dan provode vrijeme u Dnevnom centru u Jablanici. Dječiji osmijeh je najdjelotvorniji lijek, najbolja okrepa i sreća i radost tužnima i nesretnima. On hrani dušu čovjeka, posvađane pomiruje, a u djeci budi radost. Svaka kuća u kojoj se čuje dječiji smijeh, ispunjena je srećom, a može se reći da je "kuća" zvana "Jablanica" taj dan osjetila sreću.

VIše fotografija možete pogledati u našoj GALERIJI ili fb STRANICI.

Share

Medijski partneri