WILLKOMEN

AUF DER SEITE VON ZENTRUM FORTIS

FORTIS ist eine Nichtregierungsorganisation, deren primäres Ziel ist Kinder und Jugendliche zusammenzubringen, die sich mit kulturellen, sozialen und wissenschaftlichen Arbeit befassen.

Drucken
PDF

„Razglednica“ - Škola digitalne fotografije za mlade

Geschrieben von: Centar Fortis am .

U sklopu projekta „Razglednica“ - Škola digitalne fotografije za mlade, u subotu 15.4.2017. godine u 11:00 sati bit će organizovana besplatna radionica za mlade u prostorijama Centra „Fortis“ u Jablanici...

 

 

U prvom dijelu edukacije mladi će naučiti o: vrstama digitalnih aparata, podjelama objektiva, o tome šta je fotografsko oko, razlici između fotografa i slikara, preduslovima dobre fotografije, šta je to ISO, otvor blende, ekspoziciju, brzina okidanja, palete boja, blic, bracketingu, fotometrija, white balance, scharpness, vrsta fokusiranja, mod ekspozicije, auto mod i dr.

Ovim projektom mladi će naučiti tehnike snimanja fotoaparatom, koristiti se web stranicama koje na kraju izrađuju sami, usavršavati postojeće znanje iz ovih oblasti, isticati svoje umjetničke sposobnosti i imati mogućnost da nakon toga svoje znanje prenose vršnjacima. Projekat nastaje iz potrebe mladih za kreativnim vidom provođenja slobodnog vremena i nedostatka sličnih programa u lokalnoj sredini za koju se program realizuje.

Projekat je podržan od Federalnog ministarstva kulture i sporta-Federalnog ministarstva kulture i športa, Mreže za izgradnju mira, Vijeća mladih općine Jablanica.

Radionicu organizuje Međunarodni centar za djecu i omladinu "Fortis" iz Jablanice, a predavač besplatne radionice jeste Alik Lončar.

Share

Medijski partneri