Dobrodošli

na web stranicu Centra FORTIS

Fortis je ustanova kojoj je prvenstveno cilj da se zalaže za okupljanje djece, omladine i starijih koji se bave kulturnim, društvenim i znanstvenim radom.


Ispis
PDF

Centar „Fortis“ u budžetu za 2012.godinu

Autor Centar Fortis on .

Dana 29.12.2011. godine, u sali za sjednice Općinskog vijeća Jablanica, sa početkom u 9:00 sati održana je 29. Sjednica Općinskog vijeća Jablanica...

Ova sjednica jeste važna za Centar „Fortis“ jer je toga dana usvojen rebalans budžeta Općine Jablanica za 2011.godinu i budžet za 2012.godinu.

U budžetu za 2012.godinu našao se i Centar „Fortis“ koji je kao nevladina organizacija dobio 1.500 KM, na prijedlog Kluba vijećnika SDA, koje će se davati u vidu mjesečnih tranši.

Mala škola klavira koja djeluje unutar Centra „Fortis“ ovim je priznata u Općini Jablanica i pokazat će se kako je ulaganje u znanje omladine i njihovo obrazovanje, a time i u njihovu budućnost, investicija koja ne može propasti.

Vijest možete pogledati na ovom linku : http://www.jablanica.ba/ba/component/content/article/34-opcinsko-vijece/286-usvojen-budzet-jablanica.html

Detaljnije:

Već duže vremena postojala je ideja za osnivanjem škole klavira, ali tek prošle godine u septembru 2011.godine naša organizacija je prošla i proceduru registracije. Mala škola klavira je do tada bila samo kurs kroz druge NVO u Jablanici. Ova mala općina posjeduje djecu, omladinu, talente, u koju treba ulagati, a kao Centar se možemo smatrati sretnima jer smo ušli u Budžet za 2012.godinu kao novoosnovano aktivno udruženje. Naravno, i pored tih mjesečnih tranši apliciramo i na druge projekte koji će nam pomoći u realizovanju drugih aktivnosti.
Omladina i djeca su samo jedan vid pomoći u rješavanju problema kulture u BiH, ali važan.

Share

Medijski partneri