Dobrodošli

na web stranicu Centra FORTIS

Fortis je ustanova kojoj je prvenstveno cilj da se zalaže za okupljanje djece, omladine i starijih koji se bave kulturnim, društvenim i znanstvenim radom.


Ispis
PDF

Omladinski susreti kroz klasičnu muziku

Autor Centar Fortis on .

U subotu 1.4.2017. godine, održat će se drugi "Omladinski susreti kroz klasičnu muziku" koju realizuje Međunarodni centar za djecu i omladinu "Fortis" iz Jablanice...

Na susretima će nastupati poznati pijanist Bartolomej Stanković sa učenicima Male škole klavira iz Jablanice. Susreti će se održati u prostorijama Muzičkog centra Pavarotti u Muzičkoj školi I i II stupnja u Mostaru sa početkom u 11:00 sati. Na susretima će nastupati i učenici Muzičke škole I i II stupnja sa direktorom škole Mustafom Šantićem.

Ovo je projekat koji sufinansira Federalno ministarstvo kulture i sporta/športa i Općina Jablanica (Vijeće mladih općine Jablanica) već drugu godinu. Projekat ima za cilj saradnju između dvije ustanove u oblastima kulture, edukaciju omladine bez obzira na njihovu nacionalnu ili regionalnu pripadnost sa težištem na klasičnoj muzici kroz radionice i seminare.

Share

Medijski partneri