Dobrodošli

na web stranicu Centra FORTIS

Fortis je ustanova kojoj je prvenstveno cilj da se zalaže za okupljanje djece, omladine i starijih koji se bave kulturnim, društvenim i znanstvenim radom.


Ispis
PDF

POZIVNICA ZA KONCERT

Autor Centar Fortis on .

Kao završni dio projekta "Omladinski susreti kroz klasičnu muziku", Međunarodni centar za djecu i omladinu "Fortis" upriličit će koncert klasične muzike učenika Male škole klavira i vrhunskog pijaniste iz Visokog - Bartolomeja Stankovića.

Cilj i vizija projekta jeste da okupi mlade ljude zainteresovane za klasičnu muziku i sviranje na klaviru, a samim tim da se pošalje poruka razvoja omladinskog aktivizma i politika prema mladima. Projekat ima i za cilj da poveže dvije lokalne zajednice a i da afirmiše mlade da se uključe u život zajednice.

 

Razumjeti i prihvatiti ideju da je kultura nezaobilazna snaga za transformaciju društva u cjelini nije nimalo lahko u situaciji kada ni pitanje kulturnih raznolikosti u našoj zemlji, entitetu i kantonu nije još suštinski postavljeno, jednako kao ni dijalog o dobrom upravljanju u kulturnoj politici, angažmanu civilnog društva, asocijacijama kulture i umjetnosti, nauke u interakciji s državnim institucijama i njenim strukturama, ili pak, o međuopćinskoj saradnji koja bi pomagala promovisanje općine.
Kroz ovaj projekat „Omladinskih susreta kroz klasičnu muziku“ ne postoje barijere jedne nacionalne zastupljenosti, već su te barijere ukinute i projekat transparentno predviđa uključenje regionalne i nacionalne zastupljenosti.
Koncert će se održati 28. maja 2016. godine u 18 sati u Kino sali općine Jablanica. Pijanist Bartolomej Stanković će održati radionicu u 15:00 sati u Kino sali Jablanica prije koncerta.
Srdačno pozivamo sve da svojim dolaskom uveličaju ovaj događaj.

P.S. Ulaz je slobodan, a projekat je podržan od strane Federalnog ministarstva kulture i sporta - Federalnog ministarstva kulture i športa.

Share

Medijski partneri